VOOR OPTIMALE BALANS IN JE LIJF
link to LinkedIn

Onderzoek en behandeling

Het onderzoek van de osteopaat begint met een uitgebreid vraaggesprek om meer informatie te krijgen over de voorgeschiedenis van de cliënt (Anamnese). Na het vraaggesprek volgt een lichamelijk onderzoek van het hele lichaam. Hierbij spoort de osteopaat mogelijke bewegingsverliezen op in de verschillende lichaamssystemen.

...gezondheid licht verborgen in de beweeglijkheid van de weefsels...de osteopaat herstelt deze beweeglijkheid.

De osteopaat test niet alleen de spieren en gewrichten van het lichaam maar ook de beweeglijkheid van de orgaanstructuren en het centrale zenuwstelsel. Een bewegingsverlies is zelden een op zich staand probleem maar deel van een keten van stoornissen. De locatie van de pijnklacht is ook zelden de oorzaak van de problematiek. De gezondheid van het lichaam steekt in het herstel van de ketens van bewegingsverliezen.
De behandeling is manueel ( met de handen) en individueel gericht op de persoon. De osteopathie kent daarom geen strikt behandelprotocol voor een bepaalde klacht. Ieder mens is immers uniek.

...find it, treat it and leave it alone... (A.T. Still)

De osteopaat geeft nadrukkelijk het lichaam de tijd om de gezondheid te herstellen. Daarom liggen de afspraken over het algemeen wat langer uit elkaar.

HomeWat doen weBehandelingterug naar boven
T 0031 (0)43 321 73 1-8